You are currently viewing BENEFICILE MUSCULATURII

BENEFICILE MUSCULATURII

  • Post category:Sănatate

BENEFICILE MUSCULATURII DEZOVOLATATE

 

Beneficiile musculaturii bine dezvoltate sunt din fericire într-un număr foarte mare și le voi enumera mai jos pe toate.

 

  1. Menținerea unui metabolism sănătos: Mușchii ajută la menținerea unui metabolism sănătos prin accelerarea metabolismului care duce la arderea caloriilor și a grăsimilor.
  2. Prevenirea bolilor cronice: Exercițiile fizice regulate, inclusiv cele care cresc masa musculară, pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer pentru că în mușchi se află cel mai mare depozit de vitamine, minerale și aminoacizi necesari sistemului imunitar.
  3. Prevenirea obezității: Mușchii ajută la menținerea unui greutăți sănătoase prin arderea caloriilor și a grăsimilor.
  4. Susținerea articulațiilor: Unul dintre motivele principale pentru care oamenii evită antrenamentul cu greutăți este durerile articulare. În mod ironic, motivul pentru care mulți dintre acești oameni au durere este că nu se antrenează cu greutăți. Calea mai bună este aceasta: află cum te poți antrena cu greutăți într-un mod care să nu agraveze durerile articulare. În cele din urmă, antrenamentul cu greutăți vă va atenua durerile articulare.
  5. Îmbunătățirea stării de spirit: Exercițiile fizice, inclusiv antrenamentul pentru a dezvolta musculatura, pot ajuta la eliberarea endorfinelor, ceea ce poate duce la o stare de bine și poate ajuta la gestionarea stresului
  6. Forța si rezistența crescută: Mușchii puternici sunt capabili sa suporte greutăși mai mari, ceea ce poate face ca activitațile zilnice să fie mai ușoare și poate ajuta la prevenirea accidentarilor. De asemenea, mușchii puternici sunt mai rezistenți și pot menține efortul pentru perioade mai lungi de timp.
  7. Susținerea oaselor: Mușchii ajută la susținerea oaselor, prevenind pierderea densității osoase și reducerea riscului de fracturi.
  8. Îmbunătățirea flexibilității și a echilibrului: Mușchii ajută la menținerea unei posturi corecte și la îmbunătățirea echilibrului, reducând riscul de căzături și a altor accidente.
  9. Aspect fizic imbunatatiț: Mușchii bine dezvoltați pot oferi un aspect mai tonifiat si definit al corpului.

 

Deci după cate putem vedea, masa musculară are un rol foarte important și ne poate înbunătății viața considerabil. Sfatul meu este să începeți să vă antrenați cu greutăți și să simțiti toate aceste beneficii pe propria piele.

 

 

 

Pentru mai mai multe detalii și ajutor aștept întrebările voastre pe whatssapp ( 0763179648) sau instagram: justmihaib.

 

 

Vă mulțumesc!