You are currently viewing CUM POTI SLABI MULT, SIGUR SI SANATOS

CUM POTI SLABI MULT, SIGUR SI SANATOS

  • Post category:Slăbire

Welcome to WordPress. This

CUM POȚI SLĂBI MULT, SIGUR ȘI SĂNĂTOS

 

       Foarte multe persoane sunt interesate despre procesul de slăbit și mulți cred ca știu si rezolvarea   ’’înfometarea’’, care nu pot spune că nu funcționează, dar nu este deloc sănătoasă și nu poți face asta toată viața, iar cand vei începe să mănanci din nou vei pune foarte repede kilograme înapoi pe tine.

       Haideti să vedem cum trebuie să arate un proces de slăbire sănatos care ne v-a oferii rezultate garantate și de lungă durată fără a ne înfometa.

Lucruri esențiale:

 

  • ALIMENTAȚIA
  • ANTRENAMENTUL
  • ODIHNA

 

Vom discuta despre fiecare în parte și importanța fiecăruia dintre ele.

 

  1. ALIMENTAȚIA

 

Alimentația este cheia procesului de slăbire pentru că fără să mancam ce trebuie și cum trebuie nu vom putea reuși chiar daca facem mult sport.

În primul rand trebuie să fim pe un deficit caloric ( adică să mancăm mai puține calorii decat ardem într-o zi). Ca să aflii cate calorii arzi într-o zi trebuie să accesezi un calculator de calorii cautand pe google, iar acolo în urma datelor pe care le furnizezi și în urma aplicării unei formule vei afla cate calorii consumă corpul tău într-o zi pentru a putea supraviețui corect și sănatos. Dacă de exemplu corpul tău are nevoie de 2000 de calorii pentru a se menține, pentru a slăbi trebuie să mănanci mai puține cu 200-300 calorii adica trebuie să mănanci 1700-1800 de calorii, astfel corpul tău v-a folosi din depozitele de grăsime pentru a completa lipsa.

Aceste calorii se pot împărții în cat mai multe mese pentru a nu vă confrunta cu senzațiile de foame.

 

În al doilea rand caloriile trebuiesc provonite dintr-un mediu bine calculate dintre PROTEINE-CARBOHIDRAȚI-GRĂSIMI. Raportul trebuie din care provin caloriile trebuie să arate aproximativ așa: 10-30% carbohidrați, 40-50% proteine, 30-40% grăsimi. Depinde foarte mult de tipul fiecărui organism in parte, de acea se apeleaza la un antrenor care își poate da seama ce merge mai bine pentru tine.

Păstrarea acestui raport este foarte important pentru că avem nevoie de micro și macro nutrienți pentru buna funcționare a organismului, pentru a accelera metabolismul pentru a slăbi mai repede și cel mai important să rămanem sănătoși pe tot parcusul procesului. Organismul are mare nevoie de toti macro nutrienții prezentați ( carbohidrați, proteine, grăsimi), iar in procesul de slăbire proteina trebuie să fie mai mare decat carbohidrații pentru a nu pierde masa musculară ci doar grăsimea in exces. Lucrurile acestea sunt foarte importante și nu trebuiesc absolut deloc să le neglijăm pentru ca ne poate distruge sănătatea fizică și chiar și pe cea psihică.

 

  1. ANTRENAMENTUL

     

             Antrenamentul este și el foarte important pentru că ne ajută sa acceleram metabolismul și arde caloriile in exces. Atat antrenamentul cardio cat și antrenamentul cu greutăți          este foarte important să-l utilizăm in procesul nostru.

Antrenamentul cardio ajută la arderea caloriilor și la îmbunătățirea capacității de efort fizic. Exercițiile cardio implică activități care solicită mai mult mușchi și sistemul cardio-respirator, cum ar fi alergatul, ciclismul, înotul sau săritul coarda. Aceste activități ajută la creșterea ritmului cardiac și a respirației, ceea ce poate contribui la arderea caloriilor și la îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular.

Antrenamentul cu greutăți ajută ajută la dezvoltarea și tonifierea mușchilor, ceea ce poate contribui la o mai bună funcționare a metabolismului. De exemplu, mușchii au nevoie de mai multă energie pentru a se menține decât țesuturile grase, astfel încât o persoană cu mai multă masă musculară poate arde mai multe calorii, chiar și în repaus. De asemenea, antrenamentul cu greutăți poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate. Metabolismul este procesul prin care organismul transformă alimentele și băuturile în energie, iar un metabolism mai puternic poate ajuta la arderea mai multor calorii.

Putem alege 2 zile în care să lucram cu greutăți, iar 2 zile antrenament cardio pentru o mai buna eficinență a antrenamentelor.

Concluzia este că antrenamentul cu greutăți nu trebuie să lipsească din procesul de slăbire, ba chiar este mai important de cat antrenamentul cardio atunci cand alimentația este foarte bine pusă la punct.

 

  1. ODIHNA

 

Odihna este foarte importantă pentru sănătate, nu doar pentru procesul de slăbit, dar este crucială și in acest proces deoarece ajută la refacerea și repararea mușchilor după exercițiu. Atunci când faceți exerciții fizice, mușchii se deteriorează și au nevoie de timp pentru a se reface și a se regenera. Odihna adecvată poate ajuta la accelerarea acestui proces de refacere, ceea ce poate duce la o mai bună performanță în viitor. De asemenea, odihna este importantă pentru a menține un nivel bun de energie și pentru a evita oboseala. Dacă nu luați suficientă odihnă, s-ar putea să vă simțiți obosit și slăbit, ceea ce poate avea un impact negativ asupra performanței sportive.

Odihna adecvată poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit și a concentrării, ceea ce poate fi important pentru a atinge obiectivele sportive.

Minim 7-8 ore pe noapte este total necesar pentru a funcționa corect și a vă îndeplini obiectivele.

 

 

Pentru mai mai multe detalii și ajutor aștept întrebările voastre pe whatssapp ( 0763179648) sau instagram: justmihaib.

is your first post. Edit or delete it, then start writing!